Om leerlingen voor te bereiden op hun toekomst, sluiten we aan bij hun belevingswereld én de samenleving van nu en later. Door bijvoorbeeld bedrijven en instellingen te betrekken bij ons onderwijs, krijgen jongeren een beter beeld van wat bepaald werk inhoudt en wat je daarvoor nodig hebt. Bovendien werken we graag in projecten. Daardoor leren leerlingen ook samenwerken, organiseren, presenteren en reflecteren. Zo wordt ons onderwijs realistisch en kunnen ze een betere keus maken voor studie of beroep. En zo wordt ons onderwijs meteen ook betekenisvol en boeiender.
De kracht van het Grescollege is de combinatie van theorielessen, ontwikkel- en talent-uren en projectlessen. In de onderbouw bepalen leerlingen samen met de coach welke vakken extra aandacht kunnen gebruiken. Vervolgens gaan ze daar tijdens twee ontwikkeluren per week mee aan de slag. Maar leerlingen kunnen tijdens talenturen ook kiezen voor bijvoorbeeld fotografie, dans, muziek, extra sport of uiterlijke verzorging. In een projectles gaan ze bijvoorbeeld eerst hun eigen kamer op schaal tekenen, later maken ze daar een maquette in 3D van. Onbewust komen daar veel vakken samen en leer je dus heel veel.
Vmbo
Wil jij lekker praktisch aan de slag? Binnen de afdeling vmbo krijg in de onderbouw les in techniek, zorg & welzijn en economie & ondernemen. Zo helpen we jou goed kiezen voor de bovenbouw én jouw toekomst. Welke toekomt past bij jou? Ontdek het bij ons, ontdek het op het Grescollege!
Havo en atheneum
Heb jij al eens van RED gehoord? RED staat voor het vak Research, Environment and Development. Alle vaardigheden die je nodig hebt voor jouw toekomst komen hierin samen: creativiteit, kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden, communiceren en digitale geletterdheid. Je werkt hier 1 dagdeel per week aan. Alle vakken komen hierin samen, waardoor het onderwijs betekenisvol wordt. Lekker samen aan de slag dus om een mooi project neer te zetten en te presenteren.